Inspirerende uitbreiding van Evers Soerjatin: twee panden, één interieur

Soms doet zich een buitenkans voor die je niet kunt laten liggen. Zo ook voor Evers Soerjatin, een Amsterdams advocatenkantoor gespecialiseerd in complexe corporate en commerciële geschillen. Met een niet te missen vestiging vlakbij de ingang van het Vondelpark trok hun pand al veel bekijks en nu helemaal. Met het oog op verwachte groei huurt Evers Soerjatin sindskort ook de rechterzijde van het herenhuis erbij. Aan Bureau vandervorm de eer om het nieuwe gedeelte van het pand in te richten, waarbij is voortgebouwd op het bestaande interieur. Meagan Roovers, kantoordirecteur bij Evers Soerjatin, deelt haar ervaringen met betrekking tot dit bijzondere project.

Ruimte voor groei

Door de uitbreiding kon de bestaande kantoorruimte, waar de spreekkamers zich bevinden, nog meer worden afgestemd op de behoeften van Evers Soerjatins cliënten. Het nieuwe kantoorgedeelte wordt hoofdzakelijk in gebruik genomen door de werknemers zelf. Meagan: “Die ruimte is bedoeld als interne ruimte, met het oog op vergaderingen, seminars en andere bijeenkomsten, compleet met gezellige lounge en bar.” Het kantoor werd uitgebreid om plek te bieden aan de verwachte (personeels)groei, en die groei is daadwerkelijk ingezet. “Inmiddels voelt de ruimte absoluut niet te groot aan – integendeel!”, vertelt Meagan.

Flexibele ruimtes en naadloze integratie

Voor Evers Soerjatin was het essentieel om in het nieuwe gedeelte dezelfde ‘look and feel’ te creëren als in het bestaande deel. “De uitbreiding moet naadloos aanvoelen. Werknemers, cliënten en andere bezoekers mogen niet het idee krijgen dat ze twee verschillende werelden binnentreden. Dat is gelukt”, benadrukt Meagan.

In die opdracht schuilde wel een uitdaging. De nieuw ingerichte ruimtes hebben namelijk een andere functie gekregen dan het bestaande pand. Meagan: “In onze uitbreiding vinden onze grotere evenementen plaats. We wilden daarom een flexibele ruimte; een grote zaal die ook afzonderlijk gebruikt kan worden voor kleinere vergaderingen en seminars.”

Het bestaande interieur is ingericht door Fokkema & Partners architecten. Bureau vandervorm heeft voor de uitbreiding van het kantoor voortgeborduurd op het ontwerp dat architect Dennis Pas heeft neergezet. Die missie is geslaagd, vindt Meagan. “Het team heeft niet alleen nagedacht over passende meubelkeuzes, maar ons ook geadviseerd over slimme kantooroplossingen, met name voor de inrichting van onze vergaderruimtes.”

Oplossingen op maat

Het realiseren van de wensen van Evers Soerjatin vergde het nodige maatwerk. “Bureau vandervorm dacht actief mee over de praktische kant van de inrichting. Het team ging verder dan alleen het neerzetten van meubilair, het zorgde er ook voor dat het meubilair perfect aansloot bij het beoogde gebruik”, vertelt Meagan. “Onze wensen zijn moeiteloos doorvertaald naar tastbare oplossingen. De actiegerichte benadering van Bureau vandervorm was verfrissend en zorgde ervoor dat we het beste resultaat behaalden.”

“Zo zocht Evers Soerjatin naar mooi meubilair dat niet alleen praktisch is, maar ook eenvoudig te verplaatsen. Eén van de wensen was een vergadertafel van 4 meter in lengte, een die je vanwege zijn omvang normaal gesproken bijna niet van zijn plek krijgt. Op advies van Bureau vandervorm is gekozen voor een modulaire vergadertafel, die in delen ge(de)monteerd én voldoet aan de esthetische wensen. “Een innovatieve oplossing waar we erg tevreden mee zijn”, zegt Meagan.

Multi-inzetbaar meubilair

“We hadden al stoelen in gedachte voor de nieuwe ruimte, maar deze bleken niet aan te sluiten bij de ideeën voor het beoogde gebruik. Bureau vandervorm hield ons echt scherp op het kiezen van meubilair met een multi-inzetbaar karakter. Tijdens een evenement moeten er gemakkelijk extra mensen kunnen aanschuiven, om het meubilair na afloop weer snel op te kunnen bergen. Het is dan bijvoorbeeld veel praktischer als de stoelen stapelbaar zijn. Ook keek Bureau vandervorm naar de dagelijkse praktijk; de stoelen moeten bestand zijn tegen intensief gebruik en er ook dan mooi uit blijven zien”, voegt Meagan daaraan toe. “Gelukkig heeft Bureau vandervorm een ‘yes’-mentaliteit; geen uitdaging is te groot. Er wordt niet in problemen gedacht, maar in oplossingen.”

Een persoonlijke touch

Wat Evers Soerjatin aansprak in het contact met Bureau vandervorm was de persoonlijke benadering. “Onze contactpersonen binnen het team reageerden razendsnel en gingen voor de persoonlijke benadering. We zijn zelf een compact team en dat merkten we ook bij Bureau vandervorm. De klik was er meteen. In alles was te zien dat het team ons begreep en vice versa. Er was oog voor onze behoeften. Ook nu kunnen we nog terecht voor vragen. Een samenwerking naar ons hart”, eindigt Meagan haar pleidooi. En dat is geheel wederzijds!

Benieuwd wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button om de mogelijkheden te bespreken.Neem contact op

Volgend bericht

Lacering nieuwe huisstijl & website

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch