Hoe je bedrijfsrestaurant inrichting bijdraagt aan een positieve werksfeer

Je bedrijfsrestaurant – of in ons geval het workcafé – heeft veel impact op de productiviteit en het welzijn van je medewerkers. Het is een plek waar ze na een ochtend hard werken samenkomen om te lunchen, tot rust komen en bijpraten met collega’s. Het vinden van een balans tussen een functioneel én gezellig bedrijfsrestaurant is daarom van groot belang. Maar hoe creëer je de ideale bedrijfsrestaurant inrichting, zodat medewerkers na een korte break weer vol nieuwe energie aan de slag gaan? Je leest het hieronder.

Informeel samenkomen

Een bedrijfsrestaurant is zoveel meer dan een plek waar je medewerkers hun lunch komen nuttigen. Het is een ontmoetingsplek waar zij tussen de drukke werkuren door even tot rust kunnen komen met collega’s.

Nu hybride werken de norm is geworden – men werkt afwisselend op kantoor, thuis of op openbare plekken zoals een lunchroom – is het steeds belangrijker dat het bedrijfsrestaurant als een aantrekkelijke ontmoetingsplaats wordt gezien. Met een slimme inrichting en het juiste ergonomische en gezellige meubilair nodig je medewerkers uit meer tijd op kantoor door te brengen. In dat licht bezien is het bedrijfsrestaurant het middel bij uitstek om je bedrijfscultuur te versterken.

Benieuwd hoe wij ons bedrijfsrestaurant hebben ingericht? Bekijk dan onderstaande video:

Kies voor een multifunctionele inrichting van je bedrijfsrestaurant

Ons advies: laat je bedrijfsrestaurant op een multifunctionele manier inrichten, zodat deze ook voor andere doelen ingezet kan worden. Naast een plek voor personeel om te lunchen, samen te komen en te ontspannen, is een bedrijfsrestaurant ook ideaal voor gebruik als aanlandplek bij korte werksessies, besprekingen en tussen de vergaderingen door. Met de juiste inrichting dient het in alle opzichten als warm onthaal voor je personeel en relaties.

Eenheid in je gehele kantoorinterieur

Maar hoe realiseer je zo’n bedrijfsrestaurant waar medewerkers met plezier samenkomen en nieuwe energie opdoen? Zorg ervoor dat het interieur qua designelementen matcht met de overige kantoorinrichting, maar qua sfeerbeleving duidelijk losstaat van de werkruimte. Voor ontspanning is het essentieel dat medewerkers écht even loskomen van de overige werkactiviteiten.

Behoud te allen tijde de eenheid met het overige kantoorinterieur, zeker wanneer het bedrijfsrestaurant ook als ontvangstruimte en aanlandplek wordt ingezet. Zo creëer je de gewenste merkbeleving voor medewerkers en relaties.

Hulp nodig met je bedrijfsrestaurant inrichting?

De inrichting van je bedrijfsrestaurant zet de toon voor je werkcultuur én verhoogt de productiviteit en het welzijn van je medewerkers. Bureau vandervorm verzorgt graag je bedrijfsrestaurant inrichting van A tot Z. Informeer daarbij naar onze ergonomische interieuroplossingen voor bedrijfsrestaurants.

Meer weten over onze projectinrichting voor kantoren? Maak dan een afspraak met een van onze collega’s via +31 (0)30-3690747 of vul ons contactformulier in via onderstaande button.

Neem contact op

Volgend bericht

Open space offices: hemel of hel?

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch