[Partner in de spotlight] Brique Architecten

Met Brique Architecten heeft Bureau vandervorm de nodige projecten in de onderwijssfeer gerealiseerd. Bij dit partnership staan een gezamenlijke toewijding aan innovatief design en een klantgerichte benadering centraal. Annegien van Dijk, architect en partner bij Brique Architecten, blikt met voldoening terug op de samenwerking van inmiddels ruim een decennium.

 

De klant op de eerste plaats

Brique Architecten stelt Bureau vandervorm graag voor aan hun opdrachtgevers. “Het klantcontact met betrekking tot ons interieurontwerp wordt grotendeels door Bureau vandervorm verzorgd. Het team stelt de klant boven alles en handelt altijd op een nette en respectvolle manier. We hoeven vrijwel nooit tussenbeide te komen, wat onze samenwerking soepel maakt”, legt Annegien uit. “Vergis je niet: binnen deze branche moet je over een flinke dosis tact beschikken om projecten tot een goed einde te brengen. De transparantie en eerlijkheid waarmee Bureau vandervorm opereert is dan ook heel verfrissend. Deze eigenschappen zijn lang niet altijd vanzelfsprekend in de inrichtingsbranche. Het team werkt zonder verborgen agenda en weet waar ze voor staat. Bureau vandervorm neemt verantwoordelijkheid en is een uiterst betrouwbare partner.”

 

Een focus op onderwijsinstellingen

Het architectenbureau werkt veel voor onderwijsinstellingen, waar een andere dynamiek heerst dan pak en beet een corporate kantoorproject, merkt Annegien. “Stakeholders houden de vinger goed aan de pols en last-minute wijzigingen komen met enige regelmaat voor. Bureau vandervorm gaat goed om met deze tijdsdruk. Het team is empathisch en begrijpt zowel de behoeften van de facility managers als de docenten op de werkvloer. Bij het inrichtingsproces wordt alles op alles gezet voor een zo efficiënt mogelijke aanpak.”

 

Onderwijsinstellingen lijken steeds meer op kantooromgevingen

Annegien ziet dat het onderwijslandschap in rap tempo verandert, waarbij Bureau vandervorms achtergrond, namelijk die van kantoorinrichter, goed van pas komt. “Scholen tonen steeds meer gelijkenissen met moderne kantoorruimtes. Er is een groeiende behoefte aan open leerplekken en pleinen, met een grotere variatie aan zitopties. Denk aan flexibele opstellingen en meubilair voor korte meetings, zoals treinbanken.”

Op functioneel vlak moet een onderwijsinterieur excelleren, dat blijft onveranderd. Wel ziet Annegien dat het aanbrengen van sfeer meer en meer een speerpunt wordt. “Het beeld van onderwijsinstellingen als sec educatieve omgevingen is achterhaald. De inzet is nu: hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze onderwijsfaciliteit comfortabel en fijn aanvoelt voor zowel degenen die onderwijs geven als ontvangen? Met banken, fauteuils en gezellige accessoires wordt alles uit de kast gehaald om als aantrekkelijke leeromgeving te boek te staan. Vanuit het oogpunt van werving en behoud van personeel is dat een slimme zet, idem voor het aantrekken van nieuwe leerlingen of studenten. Het is prettig dat Bureau vandervorm op de hoogte is van dergelijke trends en daarin actief met ons en de opdrachtgever meedenkt.”

 

Een succesvolle samenwerking

Annegien hoopt dan ook op een voortzetting van deze samenwerking: “Brique Architecten heeft een groeiende interesse in interieurwerk en als we deze weg inslaan, willen we dat graag doen in samenwerking met Bureau vandervorm. Het vereist veel geduld, zorgvuldigheid en doorzettingsvermogen om projecten naar tevredenheid van de klant op te leveren. De manier waarop elk detail door Bureau vandervorm tot in de puntjes wordt verzorgd, is bewonderenswaardig.”

Meer weten over onze werkwijze?

Volgend bericht

[Partner in de spotlight] Project Montage Amersfoort

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch