Vijf generaties op de werkvloer
Wist je dat… er voor het eerst in de geschiedenis vijf generaties tegelijk aanwezig zijn op de werkvloer? Dit kan de nodige uitdagingen met zich meebrengen, maar elke generatie is met de huidige krapte op de arbeidsmarkt hard nodig. Daarom is het belangrijk dat je de verschillende behoeften van deze generaties (lees: medewerkers) kent en ook weet hoe je die het beste inzet.
Verschillende behoeftes van de generaties
Jonge medewerkers willen het liefst zo snel en efficiënt mogelijk werken en multitasken, terwijl oudere medewerkers gewend zijn om meer de tijd te nemen voor een taak en alles daaromheen. Dit vraagt om verschillende behoeften op het gebied van de inrichting van de werkplek. Waar de één floreert in een open ruimte met veel geluid, heeft de ander momenten van rust en focus nodig. Belangrijk hierbij is dat beide generaties met elkaar in contact blijven zodat ze van elkaar kunnen leren en samenwerken.
Inrichting van de werkplek
Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van werkomgevingen die inspireren, samenbrengen én mogelijkheden bieden voor focus. Dit vraagt uiteraard om een goed ontwerp, en dat begint al bij het in kaart brengen van hoe jouw organisatie in elkaar zit en hoe de teams met elkaar samenwerken. Hoe wij dit aanpakken? Lees er alles over via deze link.
De vijf generaties
Benieuwd tot welke van de vijf generaties jij behoort?
𝗕𝗮𝗯𝘆𝗯𝗼𝗼𝗺𝗲𝗿𝘀 (1940-1955): Zij hebben een baan voor het leven, vrije moraal, statusgevoelig, top-down
𝗚𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗫 (1955-1970): Typerend is dat ze volhardend, loyaal, behoudend en allergisch zijn voor jongeren die over-kritisch zijn.
𝗗𝗲 𝗣𝗿𝗮𝗴𝗺𝗮𝘁𝗲𝗻 (1970-1985): Deze generatie is daadkrachtig, zelfredzaam en hebben een focus op groei en resultaat.
𝗚𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗬 (1985-2000): Individualistisch, kritisch en creatief.
𝗚𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗭 (2000-2015): Deze generatie is social bewust, toekomstgericht en authentiek.