Werkstudenten Mijntje en Jaro stellen zich aan je voor

Werkomgevingen zijn steeds meer hybride: een samenvloeiing van fysiek en digitaal samenwerken. Dit heeft impact op de manier hoe je een kantoor inricht. Het kantoor moet plek bieden aan medewerkers of klanten die van afstand willen inbellen voor vergaderingen, maar vooral ook motiveren tot fysiek samenkomen en collegialiteit. Ons Clubhouse Office is op die doelen ingericht: een kantoor waar aan de ene kant onze scrumevents en brainstormsessies doen, maar waar ook ruimte is voor ontspanning en informeel overleg. Hoe creëer je zo’n dynamische kantoorinrichting nu eigenlijk? En welke inrichtingselementen mogen daarvoor niet ontbreken in je kantoor? Ter inspiratie delen we hieronder een aantal verfrissende indelingsconcepten voor moderne kantooromgevingen.

Bij Bureau vandervorm vinden we het belangrijk dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen, in welke levensfase zij zich ook bevinden. Daarom vinden wij het éxtra leuk dat we momenteel worden ondersteund door twee jonge werkstudenten. We bieden ze graag de mogelijkheid om verder te groeien binnen de vakgebieden waarbinnen ze actief zijn. Sinds juli vorig jaar werkt Mijntje Schalkx parttime bij ons als website- en social mediabeheerder. En sinds december 2022 neemt parttimer Jaro Stoops plaats op het pluche voor het doorvoeren en beheren van diverse dataoplossingen. Mijntje en Jaro brengen een andere dynamiek mee, die een positieve impact heeft op de rest van ons team. Genoeg reden om kennis met ze te maken! Hieronder stellen ze zich aan je voor.

Vertel eens: wie ben je?

Mijntje: “Ik ben 19 jaar en zit momenteel in het tweede jaar van mijn studie Cognition, Language and Communication aan de Universiteit van Amsterdam. Mijn studie is interdisciplinair opgezet en kent net als de werkzaamheden binnen Bureau vandervorm veel afwisseling. Ik vind het ontzettend leuk om creatief bezig te zijn: zowel digitaal als met mijn handen. Zowel het creatieve proces zelf als het uiteindelijke resultaat van deze manier van werken spreken me aan.”

Jaro: “Ik ben 20 jaar en volg een studie Psychologie aan de Universiteit Utrecht. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met vrienden, maar ik kan net zo genieten van het lezen van een goed boek. Ik ben voorstander van het principe ‘een leven lang leren’, in welke richting dat ook is.”

Wat doe je bij Bureau vandervorm en hoe bevalt het?

Jaro: “Tot op heden worden offertes hoofdzakelijk handmatig opgesteld. Om dit proces te versnellen en te stroomlijnen ondersteun ik Bureau vandervorm met de automatisering van het offerteproces in de nieuwe beheertool pCon. Daarvoor maak ik momenteel een database aan en beoordeel en monitor ik de correctheid van de data. Na de livegang van deze tool zorg ik ervoor dat de database up-to-date blijft. Daarnaast houd ik mij bezig met het CRM en heb ik een deel van het klantenbestand opgeschoond en geactualiseerd.

Naast het interne databeheer ondersteun ik Mijntje met het uitzetten en uitrollen van de social media strategie. Dat maakt het werk erg afwisselend!

Op voorhand klonk het takenpakket wel interessant, maar ik had niet verwacht dat ik het zó leuk zou vinden. Hoe langer ik er werk, hoe leuker ik het vind. Veel werkprocessen heb ik mij inmiddels eigen kunnen maken. Het voelt goed dat ik de meeste werkzaamheden zelfstandig kan oppakken en zo van waarde kan zijn. Dat – in combinatie met de gezamenlijke doelen die we met het team stellen – geeft me echt het gevoel dat we iets aan het opbouwen zijn.”

Mijntje: “Mijn takenpakket binnen het bedrijf is heel divers. Neem het inrichten van de website van The Green Lab; het feit dat je een website aan de achterkant vult en inricht, zelf aanpassingen doorvoert en daarvan direct het resultaat ziet, is erg leuk! Mijn creatieve ei kan ik ook goed kwijt bij de verschillende klantacties waarbij ik betrokken ben, zoals het opmaken van kerstuitnodigingen en het meedenken met relatiegeschenken. Op de achtergrond zetten we daarnaast stappen om ons Instagram-bedrijfsprofiel weer nieuw leven in te blazen.

Het bevalt me hier goed. Ik krijg alles van het kantoorleven goed mee en de sfeer op de werkvloer is heel gezellig. Ook heb ik kunnen zien hoe het bedrijf is gegroeid. Toen ik aan boord stapte, waren we nog met een klein team. Inmiddels zijn we in aantal verdubbeld; dat is indrukwekkend om te zien. Er staat een hechte club, iedereen verhoudt zich op een professionele, maar ook wel persoonlijke wijze met elkaar.”

In hoeverre is het kantoorleven en de kantoorinrichtingsbranche wat je ervan verwachtte?

Mijntje: “Werken in The Clubhouse Office is mijn eerste echte kantoorervaring. Ik kan niet beoordelen hoe het kantoorleven bij andere bedrijven eruitziet. Wél weet ik dat de lat hier erg hoog wordt gelegd. En dat The Clubhouse Office niet zomaar een kantoor is.

De kantoorinrichtingsbranche is geen vreemde voor mij, maar van interne werkprocessen en klantcontact kreeg ik nog weinig mee. Of althans, ik had daar geen voorstelling van. Het is nieuw voor mij om te zien hoe deze processen er werkelijk aan toe gaan. Wat ik zie, spreekt me aan.”

Jaro: “Voordat ik instapte bij Bureau vandervorm dacht ik dat kantoren inrichten vooral dozen schuiven was. Dat klanten heel gericht binnenkomen met de vraag: ‘we hebben voor dit aantal mensen nieuwe werkplekken nodig in die kleur, dat formaat en deze toepassing, kunnen jullie dat leveren?’. Ik weet nu dat die wisselwerking lang zo zwart-wit nog niet is. Het is maatwerk en vooral ook mensenwerk. Er komt een hoop planmatigheid bij kijken. Het doorgronden van klantwensen is daarbij belangrijk.

Bureau vandervorm is mijn eerste kennismaking met het kantoorleven. Ik had niet verwacht dat ik het kantoorleven zo zou waarderen. Dat het kantoor heel fijn is ingericht en de sfeer er goed is, speelt natuurlijk mee. *Lachend* Het stoffige imago is er voor mij in elk geval van af. Ik merk aan mezelf dat ik graag op kantoor kom.”

Heb je al een idee waar je naartoe wilt groeien?

Jaro: “Ik wil mijzelf specialiseren in de sociale psychologie. Ik zie dat als een vorm van toegepaste psychologie die ook van meerwaarde is in het bedrijfsleven. Ik merk nu al hoezeer de vaardigheden die ik bij mijn studie heb opgedaan van pas komen. De gesprekstechnieken en ook het herkennen van de werkelijke behoeftes bij mensen, bijvoorbeeld. Ik geloof dat ik de dynamiek in werk- en klantomgevingen hierdoor goed kan duiden en draagvlak kan creëren voor wat ik wil overbrengen.

Grappig eigenlijk, tot voor kort was ik er vrij zeker van dat ik als GZ-psycholoog aan de slag wilde gaan. Nu ik heb geproefd van het werkende leven bij Bureau vandervorm merk ik dat mijn voorkeur meer uitgaat naar een werksetting met een sterke groepsdynamiek.”

Mijntje: “Ik sta volledig open voor wat de toekomst voor mij in petto heeft. Wat ik elk geval wél weet is dat ik afwisseling in werk heel fijn vind. Dat zit hier wel goed!”

 

Ben je student op het gebied van interieurdesign en vormgeving en denk je een goede toevoeging te zijn voor ons team? Of zoek je een leuke stageplek? Bel gerust voor een kop koffie in ons Clubhouse Office (+31 (0)30 3690747). We maken graag kennis met je. 

Volgend bericht

Realisatie meubelplan geeft nieuw elan aan Het Stedelijk in Enschede

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch