Akoestiek verbeteren op kantoor met toonaangevend design

Akoestiek verbeteren op kantoor een saaie must? Welnee: het thema is het stadium van uniforme standaardoplossingen, die tot voor kort nog in trek waren, ruimschoots ontgroeid. Hedendaagse akoestische wand- en plafondpanelen, concentratiecellen en akoestische verlichting bewijzen dat het onderwerp akoestiek hand in hand gaat met creativiteit, expressiviteit en design.

Goede ruimteakoestiek geen overbodige luxe

Goede ruimteakoestiek is een randvoorwaarde voor een optimale werksetting. Dat in veel kantoorgebouwen gebruik wordt gemaakt van harde materialen heeft als nadelig gevolg dat geluid terugkaatst, gaat rondzingen en hierdoor als hinderlijk wordt ervaren. Hiervan is vooral sprake bij grote, open werkruimtes. In dergelijke ruimtes kunnen tamelijk onschuldige achtergrondgeluiden, zoals voetstappen, het gebrom van koffiezetapparaten of het verschuiven van stoelen vervelend galmen. Langdurige blootstelling aan overmatig geluid heeft serieuze gevolgen voor de gezondheid, het concentratievermogen en de spraakverstaanbaarheid van iedereen die eraan wordt blootgesteld.

Akoestische oplossingen in alle soorten en maten

Logischerwijs ervaart men, daar waar de akoestiek op orde is, veel meer werkplezier. Akoestische oplossingen voor kantoorruimtes zijn uitvoerbaar in talrijke varianten en een veelheid aan opties. Deze zijn ruwweg op te delen in de volgende toepassingen:


  • Akoestische wand- en plafondpanelen
    . Deze toepassingen zijn zowel functioneel als esthetisch. De panelen verminderen nagalm en kennen een hoge mate van contactgeluidabsorptie. Met de diverse materiaal- en kleuropties zijn de panelen een decoratieve toevoeging aan elke kantoorruimte;
  • Concentratiewerkplekken. Deze toepassingen creëren relatieve stilte in speciale, afgesloten ruimtes. Het geluidsdichte karakter van de meubelen zorgt ervoor dat men in alle rust, privacy en focus zakelijke overlegmomenten en telefoongesprekken kan voltooien;
  • Akoestische armaturen. Hoogstaand geluidsabsorberend materiaal in combinatie met fraaie lichtontwerpen maken deze akoestische toepassing een aanwinst voor elke werkomgeving. Merken als Abstracta, BuzziSpace en De Vorm verstaan de kunst van design(verlichting) en akoestiek als geen ander.

Akoestiek verbeteren op kantoor creatief ingevuld

 


Eigentijdse akoestische oplossingen bewijzen dat je een gezond en comfortabel binnenklimaat kunt creëren zonder in te boeten op karakter en expressievermogen. Het huidige aanbod presteert niet alleen excellent op akoestisch vlak, maar biedt ook oneindig veel creatieve mogelijkheden.

Neem de Trumpet van het Zweedse designlabel Abstracta: een prachtige, duurzame LED-lamp met een omkapping van gerecyclede PET-flessen. Volgens designers Cutu Mazuelos en Eva Prego draagt de lamp niet alleen bij aan de ruimteakoestiek, maar voegt het ook “temperament toe dat het dagelijks leven verrijkt”. De kracht van zijn design schuilt in de zachte, absorberende randen en zorgvuldige aandacht voor details. Trumpet functioneert welbeschouwd als een omgekeerde trompet. “In plaats van lawaai te maken, zuigt hij het op”, aldus het ontwerpduo.

Kantoorinrichting bij Bureau vandervorm

Geef gehoor aan creatief vernuft en een goede akoestiek op kantoor! Meer weten over de mogelijkheden van akoestische kantoorinrichtingen? Vul voor aanvullende informatie ons contactformulier in of maak een afspraak met een van onze collega’s via +31 (0)35-6780499.

Neem contact op

Volgend bericht

Hello There: ongestoord en onbezorgd werken dankzij meeting en phone booths

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch