Akoestische wanden op kantoor – vorm en functie in perfecte harmonie

Akoestiek verbeteren op kantoor het domein van uniforme standaardoplossingen? Welnee! Hedendaagse akoestische wanden voor kantoor bewijzen dat akoestiek hand in hand gaat met unieke, creatieve mogelijkheden. Dag rumoer op de werkvloer, hallo decor voor geluidscomfort. Onderstaande akoestische wandoplossingen dragen sterk bij aan werkomgevingen waarin men beter kan focussen en presteren. Maak kennis met de mogelijkheden. 

Haal het meeste uit je akoestische wandoplossingen

Last van lawaai? Raak je snel afgeleid en kun je collega’s niet meer goed verstaan (of juist té goed)? Een ruimteakoestiek die niet op orde is, leidt in de praktijk tot stress, concentratieproblemen en gezondheidsproblemen. Akoestische wandoplossingen creëren rust en focus en verhogen zodoende het werkplezier. Bij de keuze voor deze oplossingen, zijn onderstaande zaken van belang:

  • De opbouw en vulling van de gebruikte panelen bepalen de absorptiecoëfficiënt (α). De waarde hiervan ligt tussen 0 en 1. Voor de beeldvorming: een α-waarde van 0,7 houdt in dat 70% van het geluid wordt geabsorbeerd en de overige 30% wordt gereflecteerd;
  • De effectiviteit van akoestische wandoplossingen is het grootst wanneer de producten zo dicht mogelijk bij de geluidsbron worden geplaatst en in de richting van het geluid;
  • Door te variëren met verschillende laagdiktes zorg je voor een optimale geluidsspreiding. Je kunt zo specifieke geluidsfrequenties onderdrukken of juist accentueren. Denk aan het wegfilteren van het brommende geluid van de airco of het koffiezetapparaat en het verbeteren van de tonen in het spraakgebied.

Akoestische wanden: de mogelijkheden

Het creëren van akoestische wanden kan op twee manieren: (1) het bevestigen van akoestische panelen aan de bestaande wanden, en (2) het zelf creëren van wanden door middel van akoestische tussenwanden c.q. roomdividers.

Akoestische wandoplossingen op bestaande wanden

Bestaande wanden vormen ideale oppervlakken voor akoestische oplossingen. Of beter gezegd: wandcreaties. Neem BuzziBlox van BuzziSpace, akoestische panelen in prachtige vormen en warme kleuren. De panelen tillen de akoestiek naar een hoger niveau door met name geluiden in het spraakgebied te verbeteren. Letterlijk, want ze zijn ook geschikt voor plafondtoepassingen. Ook noemenswaardig zijn de Abstracta Sahara wandpanelen van kurk, die ogen als door de wind uitgesneden zandformaties en zorgen voor een oase aan rust.

De genoemde wandoplossingen zorgen niet alleen voor een rustigere werkomgeving, maar toveren de ruimte direct om tot een waar akoestisch kunstwerk.

V.l.n.r.: BuzziSpace BuzziBlox & Abstracta Zahara

Akoestische oplossingen om wanden mee te creëren

In grote open kantoorruimtes zullen akoestische wandoplossingen op bestaande wanden zeker impact hebben. Je behaalt echter het hoogste geluidsrendement zodra je daarnaast geluiddempende tussenwanden plaatst om rust, focus en visuele privacy aan te brengen op plekken waar dat het hardst nodig is. Er zijn diverse uitvoeringen: van losse exemplaren op wielen of voeten die je op ieder moment kunt herschikken tot modulaire wanden die worden bevestigd via metalen grondplaten.

Bricks by The Green Lab vormen het perfecte voorbeeld van geluidswerende wanden die ook toonaangevend zijn qua design. Met losse blokken (vlakke of 3D-afwerking) bouw je bij dit modulaire concept zelf wanden om ontmoetingsplekken of werkplekken af te bakenen. Dit doe je snel en eenvoudig door de blokken, die over voorgevormde gaten beschikken, aan de aluminium palen te rijgen. Deze scheidingswanden zijn zo speels ingevuld (het spel Tetris is er niets bij!) dat je haast zou vergeten wat hun primaire doel is.

Speelsheid ten top met Bricks by The Green Lab

Download onze inspiratiegids

Hedendaagse akoestische oplossingen bewijzen dat eigenheid, kwaliteit en speelsheid perfect samengaan met goede akoestische eigenschappen. Ga van ruis naar rust op kantoor met akoestische karpetten, wand- en plafondpanelen en meeting/phone booths die ook qua design het onderscheid maken. Hier maken we je graag getuige van via onze inspiratiegids.

Download de inspiratiegids hier

Ontdek alle mogelijkheden

Geef ook gehoor aan een goede akoestiek op kantoor met onze wandoplossingen. Meer weten? Vul voor aanvullende informatie ons contactformulier in of maak een afspraak met een van onze collega’s via +31 (0)35-6780499.

Neem contact op

Volgend bericht

Akoestiek verbeteren op kantoor met vloerbedekking

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch