Duurzame kantoorinrichting – waar te beginnen?

Steeds meer ondernemers gaan voor een duurzame kantoorinrichting. Een goede ontwikkeling, vinden we bij Bureau vandervorm. Want duurzaam te werk gaan draagt bij aan een groenere, gezondere en betere leef- en werkomgeving.

De hamvraag is natuurlijk: wat maakt een kantoorinrichting nu eigenlijk duurzaam? En hoe bereik je dat? De antwoorden op deze vragen lees je hieronder.

Duurzaam indelen

De grootste kans om je kantoor te verduurzamen doet zich voor zodra je je handtekening onder een huur- of koopovereenkomst van een kantoorpand zet. Duurzaamheid begint in de meeste gevallen bij het maken van verantwoorde en vooruitstrevende (ver)bouwplannen.

Belangrijke inrichtingsvragen zijn bijvoorbeeld:

  • Waar komen de vergaderruimtes?
  • Waar maken we werkplekken?
  • Hoe creëren we een optimale werksfeer voor werknemers?
  • Zijn er tussenwanden en andere afscheidingen nodig of juist grotere ruimtes?

Bij het vinden van de juiste balans daartussen kan een inrichting veel langer mee.

Duurzame meubel- en materiaalkeuze

Bureau vandervorm ziet duurzaamheid niet alleen in een efficiënte indeling, maar ook in het (her)gebruik van materialen. Deze facetten zijn vaak nauw met elkaar verbonden. Op basis van de gebruikswensen in de verschillende kantoorruimtes adviseren we een zo duurzaam mogelijk meubel- en materiaalaanbod.

Denk aan…

  • … het gebruik van meubilair op basis van gerecyclede en/of natuurlijke materialen;
  • … multifunctionele kantoortoepassingen, zoals verplaatsbare roomdividers;
  • … sourcing, met een ruime keuze aan lokale producten dankzij ons uitgebreide merkportfolio.

We houden er in al onze ontwerpen rekening mee dat situaties of wensen kunnen veranderen. Als dat met eenvoudige aanpassingen bereikt kan worden, is dat niet alleen duurzaam, maar is het ook nog eens kostenbesparend.

Duurzaam (ver)bouwen

Los van het gebruik van duurzame materialen, werken we ook graag met mensen uit de omgeving. We hebben een uitgebreid netwerk van professionele en betrouwbare vakmensen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Op deze manier voorkomen we dat er vele onnodige kilometers gereden worden.

Resumerend

Voor ons betekent een duurzame kantoorinrichting dat (1) deze lang meegaat, (2) er waar mogelijk gebruik is gemaakt van gerecyclede en natuurlijke materialen, en (3) deze (relatief eenvoudig) meebeweegt wanneer wensen veranderen. Zo’n inrichting blijft langer aantrekkelijk. Samen ontdekken we welke duurzame oplossingen qua stijl en uitstraling het beste bij je onderneming aansluiten.

Een duurzame kantoorinrichting bij Bureau vandervorm

Je wilt de optimale look & feel gecombineerd met de optimale indeling en dit zo duurzaam mogelijk. Bureau vandervorm denkt vanaf het eerste moment met je mee. We luisteren, sparren en delen verrassende ideeën. We (ver)bouwen en verzorgen de complete inrichting waarbij in alle facetten duurzaamheid centraal staat. Het resultaat is niet alleen een duurzame inrichting, maar ook een duurzame werkomgeving voor je werknemers.

Wil je meer weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Neem contact op

Volgend bericht

Kantoorpand inrichten: dé 3 to-do’s voor een aantrekkelijk kantoorlandschap

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch