Inspiratiereis Londen: “Kwaliteit en eigenheid zonder borstklopperij”

Het Engelse gezegde ‘What you see is what you get’ is nergens zo toepasselijk als bij het kantoormeubilair van The Senator Group. Eind september bezocht Bureau vandervorm de Britse meubelfabrikant samen met een groep interieurarchitecten om inspiratie op te doen. “Door de bescheiden Britse omgangsvormen zou je haast niet opmerken hoe kwalitatief hoogstaand en vooruitstrevend het meubilair is”, blikt Els Verdick, accountmanager bij Bureau vandervorm, terug op de reis.

Sierlijk zonder opsmuk

De sfeer tijdens het fabrieksbezoek was uitermate hoffelijk en aandachtig. En: wars van enige vorm van opsmuk. “De communicatie is helder, duidelijk en transparant. Het bedrijf hamert sterk op zijn merkbeloften en snelle leveringssnelheid. Je weet direct wat je krijgt en wanneer je het krijgt. Je komt dus niet voor verrassingen te staan. Deze houding zie je ook sterk terug in de algehele presentatie: op beeldmateriaal wordt het meubilair getoond zoals het is. Die bescheidenheid siert The Senator Group en maakt dat de focus veel meer op de kwaliteit en de betrouwbaarheid van het product komt te liggen”, vervolgt Els. “En die zijn beiden meer dan goed.”

Totale inrichtingsconcepten

Met het riante aanbod bureaustoelen, krukken, soft seating concepten, sofa’s, werktafels, bureaus en akoestische oplossingen, bewijst het bedrijf van alle markten thuis te zijn. En hoewel The Senator Group zich met zijn labels Allermuir en Senator allerminst voordoet als leverancier van totale inrichtingsconcepten, is het opmerkelijk te noemen hoe goed het brede en diverse productaanbod elkaar aanvult en versterkt. “Zonder het nadrukkelijk voor te staan, zijn veel van de meubels, zoals de grote teamtafels, flexibel inzetbaar. En hiermee ideaal voor flexwerkplekken en andere vormen van agile werken”, aldus Els.

De Mote-lijn blinkt uit in toepassingen.

Intrigerend meubilair met eigen touch

De Kin Chair en de Mote-lijn van Allermuir typeren volgens Els als geen ander de eigenheid van het Britse kantoormeubilair. “De Kin Chair verrast niet alleen door zijn bijzondere kleurgebruik, maar ook door andere detailleringen. Het stalen onderstel met kunststof zitting kan bijvoorbeeld volledig naar eigen wens worden geconfigureerd. De eveneens modulaire sofa’s uit de Mote-lijn, op hun beurt, blinken naast hun prachtige design ook uit in de vele toepassingen. Mote is akoestisch goed, heeft een hoog zitcomfort en heeft daarnaast op stijlvolle wijze elektriciteitspunten in het frame verwerkt. Over elk product is uitvoerig nagedacht.”

De Kin Chair verrast door zijn subtiele detailleringen.

Bureau vandervorm is geautoriseerd dealer

Binnen de Nederlandse interieurarchitectuur neemt The Senator Group vooralsnog een bescheiden rol in. “Het is echt een fabrikant waar je van op aan kunt. Aan ons de taak om de nieuwsgierigheid voor dit meubilair verder aan te wakkeren. Dan verkopen de producten zichzelf”, besluit Els.

Bureau vandervorm is geautoriseerd dealer van Senator Group in Nederland en heeft de juiste kennis, materialen en ervaring in huis om relaties hierin goed te adviseren.

Meer inspiratie opdoen? Lees hier meer over onze eerdere inspiratiereis naar Italië.

Bekijk ons portfolio

Volgend bericht

Zo richt je een kantoor in volgens de scrum agile methodiek

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch