Kantoormeubilair onderhouden doe je zo!

Rolt jouw bureaustoel ook niet meer zo lekker? Kan gebeuren, kantoren worden intensief gebruikt. Dagelijks gebruik van kantoormeubilair laat nu eenmaal langzaam maar zeker zijn sporen achter. Met periodiek onderhoud en tussentijdse gebruikscontroles van het meubilair verleng je de levensduur van je kantoorinrichting. Zo zijn medewerkers verzekerd van een optimaal functionerende werkomgeving. Tips om je kantoormeubilair in topconditie te houden, lees je hieronder.

Na ontvangst van je nieuwe kantoorinrichting ziet alles er spic en span uit. Dat wil je natuurlijk zo houden! De kantoorinrichting is het visitekaartje van je bedrijf. Je zet dus alles op alles om ervoor te zorgen dat de strakke uitstraling van je kantoor behouden blijft. Regelmatig onderhoud en reiniging van het meubilair verlengt de levensduur en houdt je interieur in topconditie.

We zetten onze tips voor je op een rij:

Bureaustoelen

Kantoormedewerkers brengen veel tijd door op hun bureaustoel. Dit maakt het extra belangrijk dat zitmeubilair goed functioneert. Periodiek onderhoud van bureaustoelen gaat als volgt:

  • Controleer op losse bouten en moeren. Bureaustoelen geven veel bewegingsvrijheid. Dankzij hun dynamische vorm en onderstel met wielen kunnen medewerkers alle kanten op draaien en keren. Hierdoor kunnen na verloop van tijd moeren en bouten losser gaan zitten. Door deze op tijd weer aan te draaien voorkom je gevaarlijke situaties;
  • Maak de wielen schoon. Het tussentijds schoonmaken van de wielen wordt vaak vergeten. Wanneer stof en ander vuil zich in de wielkast ophoopt, is de kans groot dat de bureaustoel niet meer soepel rolt;
  • Controleer op de ergonomische werking. Check regelmatig of de bureaustoel nog naar behoren werkt en ergonomisch af te stellen is, zodat een gezonde werkhouding niet in het geding komt.
Leren kantoormeubilair

Leer is een ander veelgebruikt materiaal in kantoren. Denk aan de lounge area, waar medewerkers op een comfortabele leren loungebank even tot rust komen tussen afspraken door. Zo houd je je leren meubilair goed en mooi:

  • Neem leren meubilair af met een vochtige doek. Stof is gemakkelijk te verwijderen met een vochtige doek. Gebruik niet te veel water; dit kan het leer aantasten waardoor kleurverschillen kunnen ontstaan;
  • Plaats leren meubilair niet in de zon. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het leer verkleurt of uitdroogt. Is het na verloop van tijd toch uitgedroogd? Behandel het leer dan met lederwas. Zo kan het meubilair weer jaren mee!
Houten kantoormeubilair

Massief houten meubilair is gemakkelijk te onderhouden door het regelmatig met een vochtinbrengend middel te behandelen. Zo blijven houten bureaus en tafels in goede conditie en worden de oppervlakken makkelijk afneembaar. Vlekken zijn dan eenvoudig weg te poetsen met een vochtige doek.

Zijn er ondanks regelmatig onderhoud toch vlekken of kringen in het hout ontstaan die je niet meer weg krijgt? Door het massief houten meubilair licht op te schuren en opnieuw in de olie te zetten lijkt je meubilair weer als nieuw.

Duurzaam kantoormeubilair bij Bureau vandervorm

Goed en regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van je kantoormeubilair. Is je meubilair toch (deels) aan vernieuwing toe? Wij beschikken over talloze ergonomische en duurzame interieuroplossingen. Zo ben je verzekerd van een praktische en duurzame kantoorinrichting die aansluit bij je gebruikswensen.

In onze PDF vind je de belangrijkste reinigingsinstructies en onderhoudstips om nog vele jaren van je kantoorinterieur te genieten. Ook delen we werkplekvoorschriften voor Arbo-verantwoord gebruik van onze bureaustoelen en (zit/sta) bureaus.

Bekijk of download de PDF met tips

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Volgend bericht

Inrichting bedrijfspand: hoe gaat dat in zijn werk?

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch