Kantoorruimte inspiratie – creëer de ultieme werkomgeving

Werkomgevingen zijn steeds meer hybride: een samenvloeiing van fysiek en digitaal samenwerken. Dit heeft impact op de manier hoe je een kantoor inricht. Het kantoor moet plek bieden aan medewerkers of klanten die van afstand willen inbellen voor vergaderingen, maar vooral ook motiveren tot fysiek samenkomen en collegialiteit. Ons Clubhouse Office is op die doelen ingericht: een kantoor waar aan de ene kant onze scrumevents en brainstormsessies doen, maar waar ook ruimte is voor ontspanning en informeel overleg. Hoe creëer je zo’n dynamische kantoorinrichting nu eigenlijk? En welke inrichtingselementen mogen daarvoor niet ontbreken in je kantoor? Ter inspiratie delen we hieronder een aantal verfrissende indelingsconcepten voor moderne kantooromgevingen.

Kies voor verschillende gebruiksruimtes

Bij Bureau vandervorm houden we rekening met de verschillende behoeften en werkzaamheden van werknemers. We creëren ruimtes voor verschillende activiteiten. Ruimtes geoptimaliseerd voor vergaderingen bijvoorbeeld, maar ook stiltewerkplekken waar medewerkers geconcentreerd kunnen werken en sfeervolle ontmoetingsplekken. Bij het conceptualiseren van gebruiksruimtes op kantoor kun je denken aan onderstaande ruimtes:

Het workcafé

Dé plek waar medewerkers samenkomen om te lunchen, even tot rust te komen en bij te praten met collega’s. Dit ontmoetingsplein kan evengoed worden gebruikt voor daily kick-offs en andere vormen van kort werkoverleg. De balans tussen een praktische en gezellige inrichting van het workcafé bepaalt het succes ervan.

The working area

In deze ruimte staat open en prettig communiceren centraal en zetelt de backoffice van de organisatie. Met behulp van verplaatsbare (akoestische) scheidingswanden is deze zone flexibel in te delen. Een groot pluspunt van deze oplossing is dat de ruimte eenvoudig kan meebewegen zodra de kantoorsamenstelling verandert.

Lounge area

De lounge area is een sfeervolle, informele ruimte voor een korte break. De ideale plek om onder het genot van een kop koffie of thee te socializen met collega’s. Dit versterkt zowel de informele werksfeer als de onderlinge band tussen werknemers en zorgt ervoor dat zij met nieuwe energie aan de slag kunnen.

Hybrid meeting room

Een hybrid meeting room is geschikt voor brainstormsessies en vergaderingen. Daarnaast is deze makkelijk te transformeren naar een ruimte voor scrum events zoals een (weekly) stand-up, bijvoorbeeld door het bureau aan te passen op stahoogte en te werken met whiteboards in de juiste kleur. Een hybrid meeting room is voorzien van de juiste tools om een optimale hybride samenwerking mogelijk te maken. De ruimte is ingericht op open communicatie, snel kunnen schakelen en knopen doorhakken.

Meeting room

Een meeting room is een inspirerende, afgesloten vergaderruimte, ingericht op de wat formelere sessies. Hier kan men rustig en comfortabel met elkaar communiceren. Deze flexibel in te delen ruimte is voorzien van de benodigde plug-and-play apparatuur voor effectieve videovergaderingen.

Hulp nodig bij het indelen van je kantoor?

Ben je enthousiast geworden over bovenstaande kantoorruimtes? En kun je hulp gebruiken bij het indelen en inrichten van je kantoorproject? Maak dan een afspraak met onze experts via +31 (0)30-3690747 of vul ons contactformulier in via onderstaande knop.

Neem contact op

Volgend bericht

Iedere fase van de kantoorinrichting vakkundig verzorgd

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch