Terugblik op ons duurzaamheidsevent

Onze (terug)blik op duurzaam en circulair meubilair.

Vorige week organiseerden wij een duurzaamheidsevent in samenwerking met Vitra & The Visionary Lab. Wij nemen je graag mee in de highlights van deze ochtend en blikken met je terug via een after movie.

We begonnen met Vitra: indrukwekkend om te horen en zien wat zij op basis van hun drie pijlers, ecologische footprint, circulariteit & transparantie, doen voor een groenere wereld. Grote initiatieven zoals het verminderen van verpakkingsmaterialen en de Vitra Circle stores tot kleine projecten zoals het kweken van honing voor het bedrijfsrestaurant. Met als hoofdrolspeler hun eigen tijdloze design meubilair dat jarenlang meegaat.

De dames van The Visionary Lab schudden ons wakker met harde cijfers over waste in de mode. Wist je dat er sinds 2010 52% meer kleding wordt gekocht en er 50% meer verspilling is? Gelukkig werkt The Visionary Lab samen met Vitra en Levi’s.  Hierdoor worden gebruikte stoelen prachtige nieuwe objecten. Meer dan de moeite waard om deze een keer te gaan te bekijken in de Vitra Circle Store.

Onze eigen Melvin en Thijs lieten tot slot met The Green Lab zien hoe meubilair duurzaam kan zijn. Sleutelwoorden hierbij waren modulariteit, eerlijk materiaal en tijdloos design. The Green Lab biedt architecten en interieurontwerpers de tools om een verantwoord interieur te creëren.

Bekijk ook zeker de aftermovie voor een korte impressie. Want beeld zegt meer dan duizend woorden.

Wil je een keer in gesprek met ons over duurzaamheid? Neem gerust contact op met Melvin (melvin@bureauvandervorm.nl) of Thijs (thijs@bureauvandervorm.nl). Of check de website van The Green Lab voor inspiratie over duurzaam meubilair.

Volgend bericht

Gemeenten opgelet: participatie vergroten doe je zo

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch