Verlichting op kantoor – waarom is dit zo belangrijk?

Bij het inrichten van kantoren blijft het thema verlichting opvallend genoeg vaak onderbelicht. Zonde, want een goede kantoorverlichting heeft veel invloed op het werkcomfort en het concentratievermogen op kantoor.

Productiviteit en welzijn

Een slecht verlicht kantoor geeft het tegenovergestelde effect. In omgevingen met weinig lichtprikkels maakt het lichaam het slaaphormoon melatonine aan. Medewerkers raken hierdoor sneller vermoeid en zo ontstaan concentratieproblemen. Onvoldoende licht is ook een wezenlijke oorzaak voor oogvermoeidheid. Om dit te voorkomen is het belangrijk om over de juiste én voldoende verlichting in je kantoor te beschikken.

Onderzoek van Philips toont aan dat goede verlichting een positief effect heeft op de gezondheid en het welzijn van medewerkers. Een alert gevoel en het beter kunnen lezen van documenten resulteren in een hoger werktempo, minder fouten, minder verzuim en een productiviteitstoename. Het verhogen van het lichtniveau in je kantoor kan de totale productiviteit zelfs met 8% verhogen.

Verlichting op kantoor, opvallend veelzijdig

Licht beïnvloedt de sfeer en de uitstraling van een ruimte. Met de juiste verlichting creëer je rust en ruimte in je interieur en leg je accenten op de juiste elementen. Dit resulteert in een frisse en representatieve uitstraling richting medewerkers en relaties.

Licht doet wat met een omgeving:

  • Tijdens taken die veel concentratie vergen hebben medewerkers meer behoefte aan veel lichtprikkels. Gebruik comfortabel maar fel licht tijdens vergaderingen om de alertheid te bevorderen;
  • Zachter licht stimuleert juist de creativiteit en is daarom ideaal voor brainstormsessies;
  • Dimbaar licht zorgt voor de flexibiliteit die dynamische bedrijven vereisen;
  • Tegelijkertijd ook de akoestiek bevorderen? Kies dan voor akoestische verlichting. Deze functionele lampen geven je kantoor een stijlvolle look en zijn zo ontworpen dat ze geluid absorberen. Dit zorgt ervoor dat medewerkers minder last hebben van omgevingsgeluiden.

[dt-portfolio-slider images=”6735,6734,6733,6732,6731″ mobile_slides=”1″ tablet_slides=”1″ desktop_slides=”1″ thumb_size=”540×540″][vc_empty_space][vc_row][vc_column]

Verlichtingsplan door de expert in kantoorinrichting

Bij kantoorinrichting van Bureau vandervorm speelt verlichting een essentiële rol in het totaalplan. Voor een inrichtingsplan op maat komen we graag langs om een helder beeld van je kantoor te krijgen. Tijdens dit bezoek brengen we alle wensen en eisen in kaart. Zo creëren we een lichtplan op maat dat in lijn is met je interieur.

Meer weten over onze projectinrichting voor kantoren? Maak een afspraak met een van onze collega’s via +31 (0)30 3690747 of vul ons contactformulier in via onderstaande knop.

Neem contact op

Volgend bericht

Kantoormeubilair onderhouden doe je zo!

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch