Akoestische panelen op kantoor – geluidsbarrières aanbrengen in optima forma

Geniet van geluiddemping in drie dimensies; met akoestische panelen op kantoor maak je hoor- én zichtbaar het verschil. Zeg hallo tegen optimaal focussen en presteren op de werkvloer met panelen die zowel een lust voor het oor als het oog zijn. Lees snel verder.

Optimale geluiddemping met akoestische panelen

Net als het vloeroppervlak bestrijken het wand- en plafondoppervlak een groot deel van de kantooromgeving. De impact van de wanden en het plafond is dus relatief groot. Akoestische panelen absorberen geluid en verbeteren de akoestiek door de (na)galm in een ruimte te reduceren. Zo wordt ruis onderdrukt en rust benadrukt.

Akoestische panelen op kantoor: de mogelijkheden

Akoestische panelen zijn er in alle soorten en maten. Hieronder delen we een overzicht van de drie voornaamste type panelen waarmee je ook op esthetisch vlak hoge ogen gooit:

Wandpanelen

Wandpanelen brengen akoestisch comfort en esthetische perfectie haarfijn samen. De modulaire Soft Cells van Kvadrat zijn hiervan een goed voorbeeld. Het Deense merk benadert de wand als één groot canvas. Letterlijk, want de panelen maken gebruik van een spansysteem dat het geluidsaborberende textiel straktrekt om het aluminium frame. Met de verscheidenheid aan vormen, kleuren en materialen stel je je eigen Mondriaan samen met de speelsheid van een tangram.

Bevestiging: de panelen worden aan de wand bevestigd met wandprofielen en magneten.

Kvadrat Soft Cells.

Plafondpanelen

Met plafondpanelen breng je het thema akoestiek naar grote hoogte; in functionele én esthetische zin. De ronde, vierkante en rechthoekige panelen van AcousticA by The Green Lab vormen hiervan het bewijs. Ze zijn niet alleen akoestisch sterk, maar ook heuse blikvangers. De lichtgewicht panelen passen in elk kantoorinterieur en hebben een hoge geluidsabsorberende werking.

Bevestiging: de panelen zijn snel en zonder bouwkundige ingrepen te monteren onder (systeem)plafonds.

AcousticA by The Green Lab.

Kastpanelen

Dichte kasten van plaatmateriaal, hout en metaal zijn hard en weerkaatsen geluid, wat zorgt voor echo’s. Bij open kasten die als roomdivider worden ingezet, treedt dit effect niet op, maar is de geluidwerende werking beperkt. Met Cabinet Panels by The Green Lab transformeer je zowel dichte als open kasten tot akoestische meubelen. De platen, die aan de achterzijde van de kast worden aangebracht, absorberen maar liefst 90% van het geluid dat de kast passeert. Tegelijkertijd geef je de kast een mooie visuele upgrade. Zo geef je het begrip ‘klankkast’ een wel heel eigen betekenis!

Bevestiging: op metalen kasten worden de panelen met magneten bevestigd, op kasten van plaatmateriaal en hout vindt de bevestiging plaats via plakstrips.

 


Download onze inspiratiegids

Hedendaagse akoestische oplossingen bewijzen dat eigenheid, kwaliteit en speelsheid perfect samengaan met goede akoestische eigenschappen. Ga van ruis naar rust op kantoor met akoestische karpetten, wand- en plafondpanelen en meeting/phone booths die ook qua design het onderscheid maken. Hier maken we je graag getuige van via onze inspiratiegids.

Download de inspiratiegids hier

Ontdek alle mogelijkheden

Akoestische panelen leveren een grote bijdrage aan de ruimteakoestiek op kantoor. Bureau vandervorm adviseert je graag over wand-, plafond- en kastoplossingen afgestemd op de geluidsbronnen en huidige kantoorindeling.

Vul voor aanvullende informatie ons contactformulier in of maak een afspraak met een van onze collega’s via +31 (0)35-6780499.

Neem contact op

 

Andere artikelen over dit thema die je allicht interesseren:

Volgend bericht

Akoestische wanden op kantoor – vorm en functie in perfecte harmonie

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch