Maximale focus met akoestische plafonds

In een kantoor waar veel bedrijvigheid is, mogen akoestische plafonds niet ontbreken. Het geluid van overleggende collega’s, een telefoon die afgaat en een printer die ratelt weerkaatst op alle harde oppervlaktes. De nagalm die hierdoor ontstaat, leidt af en heeft een negatieve invloed op de communicatie en productiviteit. Op de lange termijn kan een slechte ruimteakoestiek leiden tot irritatie, spanning en uitval. Belangrijk dus om kantoorgeluid serieus te nemen. Het aanbrengen van akoestische plafonds is hierbij een essentiële stap.

Wat doen akoestische plafonds?

Er zijn verschillende manieren om de akoestiek in het bedrijfspand te verbeteren. Denk aan speciale vloerbedekking en oplossingen voor akoestische werkplekken. Een andere manier om het omgevingsgeluid te reguleren, is het aanbrengen van akoestische plafonds. Dit wordt vaak over het hoofd gezien, maar levert wel erg goede resultaten op. Een deel van de geluidsgolven in een ruimte weerkaatst namelijk via het plafond.

Het speciale materiaal waarvan deze plafonds zijn gemaakt, absorbeert het geluid en voorkomt daarmee nagalm. Storende geluiden op een plek waar meerdere mensen aan het werk zijn, worden hierdoor opgevangen. Dit draagt bij aan een goede concentratie en daarmee betere prestaties van het team.

Plafondpanelen voor een esthetische oplossing

Een akoestisch plafond kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Zo is het mogelijk om het plafond te voorzien van akoestisch spuit- of stucwerk, waarbij er een zachte laag wordt aangebracht op het bestaande plafond.

Wie echter op zoek is naar een meer esthetische oplossing, kiest voor plafondpanelen. Deze kunnen rechtstreeks aan het plafond worden bevestigd, maar ook hangende panelen behoren tot de mogelijkheden. Plafondpanelen zijn verkrijgbaar in een ruime variatie van kleuren, vormen en maten. Door te kiezen voor een unieke combinatie van design en bevestigingstechniek, vormen de panelen een stijlvolle aanvulling op het interieur.

Het resultaat: optimaal werkcomfort

Wanneer het kantoor is voorzien van akoestische plafonds, merk je direct resultaat. De mensen die in de ruimte aan het werk zijn, ervaren een rustigere communicatie, betere concentratie, meer privacy en een hoger comfort. Kortom, aangenamer werken met een betere focus: goed voor je team én voor het bedrijf.

Meer weten? Download onze inspiratiegids

Wij adviseren je over de optimale akoestische inrichting van je bedrijfsruimte. En met onze karpetten, wand- en plafondpanelen en meeting/phone booths leveren we ook direct de beste akoestische producten voor ieder kantoor. Doe geen concessies op design, maar kies voor materialen die bijdragen aan een goede akoestiek én een stijlvolle aanvulling zijn op het kantoorinterieur. Bekijk onze inspiratiegids en ervaar zelf hoe je een krachtige geluiddemping in het interieur bereikt met behulp van hoogwaardige designoplossingen.

Download de inspiratiegids hier

Advies op maat

Akoestische plafonds en andere geluidwerende oplossingen dragen bij aan maximaal werkcomfort. Ben je benieuwd hoe de akoestiek in jouw bedrijfsruimte(s) verbeterd kan worden? Bureau vandervorm denkt graag met je mee! Voor meer informatie of een vrijblijvend oriëntatiegesprek vul je ons contactformulier in of bel je ons op +31 (0)30 3690747.

Neem contact op

Volgend bericht

Werkplek inrichten kantoor: 7 gouden tips voor effectief werken

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch