3 akoestische werkplek oplossingen die hoorbaar het verschil maken

Minder afleiding en stress, betere werkprestaties, een hogere productiviteit; het verbeteren van de akoestiek op kantoor heeft veel voordelen. De vraag is echter: hoe richt je een akoestische werkplek in op een manier die hoorbaar het verschil maakt? 3 manieren om van ruis naar rust te gaan.   

1. Afscheidingen rondom de werkplekken

Werk in de IT-branche, de creatieve sector en veel andere bedrijfstakken vergen de nodige focus. Een persoonlijke bubbel, vrij van het rumoer op de werkvloer, is dan zeker geen overbodige luxe. Met geluidsabsorberende panelen en scheidingswanden rondom de werkplekken kan elke medewerker die focus nodig heeft om te excelleren genieten van een eigen akoestische werkplek. Dat wil zeggen: zonder afgeleid te raken van het koffiezetapparaat, telefoongerinkel en andere typische kantoorgeluiden. (Test hier hoe goed jij je staande houdt bij zulke achtergrondgeluiden op kantoor.)

De BuzziShield Hook is een effectieve, geluiddempende oplossing om privéwerkplekken te creëren tussen zowel zittende als staande bureaus.

2. Creëer aparte vergaderruimtes of stiltewerkplekken

De meeste kantoren beschikken over kleine ruimtes die voor verschillende doeleinden kunnen worden ingezet, denk aan stand-up meetings en vergaderingen. Deze ruimtes worden zelden 24/7 gebruikt. Mooi, want een vergaderzaal die niet in gebruik is, kan ook prima als stiltewerkplek dienen. Althans, wanneer de ruimte net zo dynamisch en multifunctioneel is ingericht als de werkzaamheden die er plaatsvinden. Met de aanwezigheid van vergaderapparatuur, zit-sta-tafels en akoestische wandpanelen wordt de ruimte flexibel inzetbaar voor (vrijwel) elk gebruiksdoel.

It’s all in the details! Akoestische oplossingen komen in vele vormen, soorten en maten. Zoals de akoestische verlichting in de vergader- c.q. focusruimtes bij RINO Groep & de akoestische tapijttegels en gordijnen bij Bluefield.

 

3. Ga voor een space-in-space werkplek

Is er op kantoor geen of onvoldoende ruimte beschikbaar om te kunnen afzonderen en zie je ertegenop om nieuwe tussenwanden te plaatsen? In dat geval bieden space-in-space werkplekken uitkomst. In deze werkcabines kan men in alle stilte werken, maar is er ook ruimte voor informeel overleg, brainstorms en belsessies.

Ideaal aan deze ruimtebesparende werkplekken is dat er geen (grote) bouwkundige ingrepen nodig zijn om focusruimtes te creëren. Dé oplossing voor bedrijven die niet willen inboeten aan flexibiliteit. Een ander voordeel: wanneer je uit je jasje groeit, verhuis je de units eenvoudig mee!

Bellen, brainstormen of even bijkomen: de Framery 2Q is wat je er zelf van maakt. Dankzij de superieure geluidsinstallatie geniet men binnen én buiten de cabine van optimale rust en focus.

 

Ga voor een totaaloplossing

Akoestiek staat niet op zichzelf. Wil je de meeste akoestische winst behalen? Maak op en rondom de werkplekken gebruik van zachte vloerbedekking om contactgeluid te verminderen en plafondpanelen om de verspreiding van luchtgeluid af te remmen.

Download onze inspiratiegids

Bureau vandervorm laat je graag kennismaken met akoestische oplossingen voor kantoor die niet alleen hoorbaar, maar ook zichtbaar het verschil maken.

In onze Akoestiek Inspiratiegids ontdek je hoe kwaliteit, expressiviteit en design perfect in elkaar overvloeien. Enjoy the sound of silence!

Download de inspiratiegids hier

Volgend bericht

Nieuwe blauwdruk voor kantoorpand Bluefield

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch