Bluefield, een hands-on consultancy club met specialisme in finance, business, IT en control, ondersteunt business leaders bij het creëren van een schaalbaar en duurzaam businessmodel. Een propositie die inmiddels ook op het eigen bedrijf van toepassing is. De afgelopen jaren sleepte de scale-up meerdere FD Gazellen Awards in de wacht. Toen een Utrechts kantoorpand pal naast de A2 vrijkwam, zag Bluefield direct zijn kans schoon om in dat pand invulling te geven aan zijn groeiambities. Bureau vandervorm verzorgde de projectinrichting.

Proactieve samenwerking, vlotte afhandeling

Tim van der Weiden, Manager Business Development bij Bluefield, is te spreken over de samenwerking. “Vanaf het eerste contactmoment tot aan de realisatie heeft Bureau vandervorm grote betrokkenheid getoond en proactief meegedacht met onze wensen. De projectleider beet zich vast in het project waardoor het tempo er goed in zat en ook openstaande punten bij de verhuurder vlotter werden afgehandeld.”

Die vastberadenheid siert Bureau vandervorm, vindt Tim. “Bij Bluefield werken hoogopgeleide mensen die meer doen dan wat er van ze wordt gevraagd. Easy-going in de omgang, professioneel in de uitvoering en net dat stapje extra zetten, dat is wat ons kenmerkt. Diezelfde houding zien we terug bij Bureau vandervorm en dat schept een band. Door op gepaste momenten het gezicht te laten zien, transparant te zijn in de budgetten en soms creatief te schuiven met de beschikbare middelen, hebben we het gehele traject naar volle tevredenheid doorlopen.”

Ontmoetingsfunctie onmisbaar voor kantoor

Bluefield beschouwt zichzelf als informele organisatie, waarbij samenwerking, ontwikkeling en plezier hebben in je werk het fundament vormen. Dit is volledig terug te zien in Het Workcafé op de begane grond, met de bar als center of attention. Tim: “Ons team bestaat voornamelijk uit pas afgestudeerden en young professionals met enkele jaren werkervaring. Voor de meesten is woningdelen de standaard en sluit de ontmoetingsfunctie van ons kantoor goed aan bij hun persoonlijke woonsituatie en belevingswereld. De bar en lounge hebben een sociale functie waar we niet alleen onze successen vieren, maar ook graag neerstrijken voor de lunch.”

Het had de nodige voeten in de aarde om de bar op te leveren, waar niet geheel toevallig tapbier van Brouwerij Maximus wordt geschonken, de prijzenwinnende brouwerij een paar straten verderop. “Op basis van het bestaande leidingwerk was een gelijkvloerse plaatsing niet mogelijk in verband met de riolering. De bar is daarom op een verhoging met afschot geplaatst voor een goede afwatering. Daaromheen is een vlonder gebouwd voor een chique afwerking. Binnen de mogelijkheden die er waren heeft Bureau vandervorm onze wens voor een bar vindingrijk ingevuld”, zegt Tim.

Van ruis naar rust (en creativiteit!)

Op de eerste en tweede etage, waar respectievelijk de back-office en sales en directie plaatsnemen, is de gemoedelijke, open werksfeer doorgetrokken naar de werkplekken, pantry’s en vergaderruimtes. Met zit-sta bureaus en bureaustoelen van The Green Lab zijn comfortabele werkplekken gerealiseerd op sprankelend blauw tapijt dat direct als zonering dient. Ook op de tapijttegels en het kamerbrede tapijt in de vergaderruimte zijn de typerende blueprints zichtbaar. Stuk voor stuk bevorderlijke interieurkeuzes voor de akoestiek in de ruimtes en dus voor meer focus en rust. Daarnaast zijn er plantenwanden aangebracht om de creativiteit te stimuleren.

Bekijk hier de projectbeelden in hoge resolutie. 

Resultaat overtreft verwachtingen

“Het resultaat is mooier geworden dan we konden inbeelden. Het hielp dat we vooraf 3D-tekeningen te zien kregen, maar stiekem houd je er dan rekening mee dat de uitkomst in de praktijk erg verschilt. Hier kwam zeker 99% overeen. Een resultaat om trots op te zijn”, besluit Tim. 

Het kantoor wordt steeds meer een ontmoetingsplek. Bureau vandervorm heeft al veel kantoren bijgestaan bij deze transformatie. Benieuwd hoe wij je hierbij kunnen ondersteunen? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button.

Neem contact op

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.

53 + = 61