Projectinrichting kantoor: 3 trends om in de gaten te houden

De trends en noviteiten op het gebied van projectinrichting voor kantoren volgen elkaar de laatste jaren in rap tempo op. Door technologische ontwikkelingen, het toegenomen aantal flexwerkers en ‘Het Nieuwe Werken’, stellen zowel werknemers als werkgevers andere eisen aan hun werkruimte dan voorheen. Werknemers willen werkomgevingen waarbij oog is voor duurzaamheid, innovatie, creativiteit en gezondheid. Voor werkgevers is het vergroten van het werkgeluk van hun werknemers steeds belangrijker. Hoe gelukkiger medewerkers immers zijn, hoe productiever.

Benieuwd naar de trends van dit moment? We hebben de 3 belangrijkste trends hieronder op een rij gezet.

1. Het kantoor als ontmoetingsplek

De laatste jaren wordt het kantoor steeds meer ingezet en ingericht als een plek om collega’s te ontmoeten, in plaats van een verzameling van individuele werkplekken. Binnen Het Nieuwe Werken is er toenemende behoefte aan ruimtes waar projectteams samenkomen. Ook werken werknemers vaker een paar dagen per week vanuit huis. Op de dagen dat zij wel op kantoor doorbrengen, is er behoefte aan een ruimte om met collega’s te socializen. Het kantoor wordt zo steeds meer een ontmoetingsplek. Oftewel: een sfeervolle ruimte die het groepsgevoel aanwakkert en waar tegelijkertijd ruimte is om met collega’s te overleggen.

2. Biophilic design: weldaad van planten op kantoor

Planten komen we op kantoor al jaren tegen, maar de trend biophilic design gaat een stap verder. Plantenwanden, moswanden en zelfs watervallen vormen geen uitzondering meer in werkomgevingen. Met biophilic designelementen in het interieur speel je als bedrijf in op de behoefte van medewerkers om ook tijdens werkzaamheden in contact te staan met de natuur en leefomgeving. Beplanting in kantoorinrichtingen heeft bovendien een aantal belangrijke welzijnseffecten:

  • Een natuurlijke omgeving werkt stressverlagend en draagt daarmee bij aan de gezondheid van werknemers;
  • Planten verhogen de luchtvochtigheid en dragen zo bij aan een gezonder werkklimaat;
  • Planten- en moswanden werken isolerend en zorgen op die manier voor een aangename akoestiek.

3. Oud ontmoet nieuw: pure en natuurlijke materialen

Veel oudbouw, zoals oude fabriekspanden en warenhuizen, krijgt tegenwoordig een nieuwe bestemming als kantoorruimte. Bij de herinrichting van dergelijke panden is er hernieuwde aandacht voor het gebruik van pure en natuurlijke materialen. Materialen als hout, leer, staal en vilt vinden hun weg naar het kantoorinterieur. De originele kenmerken van de gebouwen blijven in dit proces veelal behouden en geven de ruimte in combinatie met het authentieke materiaalgebruik een bijzonder aangename uitstraling.

Projectinrichting voor kantoor vol passie

Bij Bureau vandervorm volgen we de ontwikkelingen op het gebied van kantoorinrichting op de voet. Het is onze missie werkomgevingen zo in te richten dat deze meer worden dan vorm en functie. Opdat optimaal organiseren, creëren en presteren inherent wordt aan de ruimte.

Meer weten over onze projectinrichting voor kantoren en onze werkwijze? Maak dan een afspraak met een van onze collega’s via +31 (0)35 6780499 of ons contactformulier.

Op de hoogte blijven van de laatste trends? In ons volgende blog lees je meer over de opkomst en de voordelen van zit-sta werkplekken.

Bekijk ons portfolio

Volgend bericht

Inspiratiereis Italiaans design: “Het onmogelijke mogelijk maken”

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch