Kantoor inrichten voor flexibel werken – waarom is dit zo belangrijk?

Een dynamische kantoorinrichting draagt bij aan een hogere productiviteit en een prettige werksfeer. Zo’n inrichting omvat niet alleen fijne werkplekken waar werknemers optimaal kunnen concentreren, maar ook ruimtes voor ontspanning en (in)formeel overleg. Dit alles vergroot de interactie tussen collega’s en resulteert in een betere teamspirit.

Hoe je hiervoor zorgt, lees je hieronder.

Vitaliteit op de werkvloer

Een fijne werkomgeving is essentieel voor de vitaliteit op de werkvloer. Vitale werknemers zijn productiever en hebben meer energie om goed en aandachtig werk te leveren. Vitaliteit zorgt daarnaast voor meer betrokkenheid en een lager ziekteverzuim. Kortom, alle reden om je kantoor zo in te richten dat werknemers zowel fysiek als mentaal gezond blijven.

Gezonde werkhouding

Hoe zit het met de fysieke gesteldheid van je medewerkers? In de praktijk horen en zien we dat werken veelal zittend plaatsvindt. Door te investeren in zit-sta bureaus moedig je aan om het zitten regelmatig af te wisselen met staand werken. Deze actieve(re) werkhouding helpt nek- en rugklachten te voorkomen. Werknemers die gebruikmaken van een zit-sta bureau voelen zich bovendien energieker en meer gefocust. Uiteraard mogen ergonomische bureaustoelenook niet ontbreken.

Goede teamspirit

Naast de fysieke gezondheid, behoeft de mentale gesteldheid van werknemers ook aandacht. Wil je medewerkers betrokken en gemotiveerd houden? Met een flexibele kantoorinrichting bied je de ruimte aan hard werken én de broodnodige rustmomenten.

Door een sfeervolle plek te creëren waar je personeel onder het genot van een kop koffie of thee kan bijpraten met collega’s, versterk je de onderlinge band tussen je werknemers. Nu veel bedrijven hybride werken als norm hanteren, is het stimuleren van collegialiteit een nog belangrijker speerpunt geworden. Een sociale ontmoetingsplek is daarom essentieel om de informele werksfeer te bevorderen.

Ruimte voor geconcentreerd werken

Sommigen werken het beste met wat achtergrondgeluiden, anderen hebben op gezette tijden een stiltewerkplek nodig om goed en geconcentreerd te werken.

Door flexwerkplekken te creëren, kiezen medewerkers zelf de ideale omstandigheden om productief te werken. Deze flexwerkplekken zijn op meerdere manieren in te zetten, bijvoorbeeld als individuele werkplekken, vergaderruimte of agile werkplek voor uiteenlopende projectmatige activiteiten.

Akoestische wandoplossingen zorgen ook voor rust en focus. Scheidingswanden en bureaupanelen helpen niet alleen een goede verdeling van de ruimte te creëren, ze verbeteren ook direct de akoestiek. Werknemers profiteren op deze manier van een afgebakende werkplek, zodat ze minder snel afgeleid raken en geconcentreerd kunnen werken. Deze scheidingswanden zijn bovendien gemakkelijk verplaatsbaar; zo pas je de kantoorruimte aan iedere situatie aan.

Kies ook voor een flexibele kantoorinrichting

Verhoog de productiviteit en werksfeer in je kantoor met een flexibele kantoorinrichting. Bij Bureau vandervorm creëren we werken op maat. We beschikken over talloze ergonomische interieuroplossingen voor je kantoorruimte – áltijd passend bij de dynamiek die je voor ogen hebt.

Meer weten over onze projectinrichting voor kantoren? Maak dan een afspraak met een van onze collega’s via +31 (0)30-3690747 of vul ons contactformulier in via onderstaande button.

Neem contact op

Volgend bericht

Hoe je bedrijfsrestaurant inrichting bijdraagt aan een positieve werksfeer

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch