3 technische kantooroplossingen die bij geen enkel IT-bedrijf mogen ontbreken

Niemand zit te wachten op technische hiccups; zeker IT’ers (en hun klanten) niet. Gefocust en productief werken begint allemaal met een goed ingerichte werkplek. De technische kantoorinrichting draagt in grote mate bij aan een vlot projectverloop. We delen 3 praktische en eenvoudig te implementeren oplossingen voor gestroomlijnd IT-werk.  

1. Cablemanagement 


Kabels zijn essentieel voor IT-systemen, maar liggen meer dan eens in de weg. Het strak wegwerken van kabels brengt een aantal belangrijke voor 
delen met zich mee: 

  • Professionele uitstraling. Cablemanagement geeft de term ontknoping een geheel nieuwe betekenis. Zonder spaghettislierten op en rondom de werkplekken ziet het kantoor er een stuk opgeruimder uit. Geen in het oog springende kabels betekent ook: minder prikkels en effectiever werken; 
  • Hygiënischer. Weggewerkte kabels houdt ook in: minder (oppervlak voor) stofophoping én eenvoudiger schoonmaken; 
  • Veiliger werken. Kabels en stekkerdozen vormen letterlijk een struikelblok en mogelijk ook een onvoorziene extra kostenpost. Bij struikelen onder werktijd is de werkgever meestal aansprakelijk voor de letselschade (artikel 7:658 BW). Met het wegwerken van kabels wordt daarnaast het risico op kortsluiting en brandgevaar verkleind. 

Van kantoormeubilair met uitsparingen, docking stations op het bureau tot het fresen van contactdozen in wanden of vloeren; Bureau vandervorm adviseert je graag over stijlvolle en slimme cablemanagement oplossingen om onzichtbare verbindingen voor adapters, snoeren en stekkerdozen te creëren. 

 

2. Stabiele internetvoorziening 


E-mailverkeer, teamvergaderingssoftware, VoIP telefonie, camerabewaking en veel andere bedrijfstoepassingen doen allemaal beroep op de bandbreedte. 

Bij een wat groter personeelsbestand raakt de limiet al gauw in zicht, met instabiel internet tot gevolg. Hapert de ICT-omgeving, dan hapert het bedrijf. Een snelle en stabiele internetverbinding is cruciaal om de continuïteit te kunnen waarborgen. 

Voor draadloze connectiviteit maken veel bedrijven gebruik van wifi-repeaters, welke het internetsignaal draadloos opvangen en opnieuw uitzenden. Deze methode gaat gepaard met snelheidsverlies, in het bijzonder wanneer het internetsignaal grote afstanden moet overbruggen of een dikke laag beton moet passeren. Wifi-access points geven een veel stabielere internetverbinding en -ervaring. Ze geven het wifi-signaal niet door, maar maken er zelf een aan op de plek van installatie. Het signaal komt bedraad binnen; hierdoor blijft de sterkte van het initiële signaal intact. Zo genieten je medewerkers – waar ook op kantoor – van snel en stabiel internet. 

Bij de kantoorindeling houden wij rekening met plaatsingsmogelijkheden van wifi-access points, zodat medewerkers in het gehele kantoor over een goede verbinding beschikken.  

3. Videoconferencingruimtes 

Hybride werken is de nieuwe standaard, zoveel is duidelijk. Maar hoe start je in teamverband een werkoverleg wanneer personeel wisselend thuis en op kantoor werkt? Met speciale videoconferencingruimtes stroomlijn je de communicatie bij hybride werken. Ideaal voor bedrijven die werken volgens de scrum/agile methodiek! 

Een videoconferencingruimte faciliteert hybride werkoverleg tussen 2 tot 6 personen. De ruimte bestaat uit een vergadertafel, een beeldscherm met aansluitingen voor meerdere laptops en videoconferencingapparatuur voor communicatie met de deelnemers op afstand. Teamleden die thuis inbellen voelen zich ondanks de fysieke afstand nauw betrokken bij de meeting. De focus is hoger en de meeting dus productiever.  

Zaken die in deze ruimte niet mogen ontbreken voor vlekkeloze conference calls: 

  • Een professionele webcam met 180° beeld, zodat alle deelnemers goed in beeld komen, ook wanneer de afstand tot de camera kort is; 
  • Een vergadermicrofoon, al dan niet met ruisonderdrukking, maakt hoorbaar het verschil;  
  • Akoestische wanden, vloeren en/of panelen, voor optimale geluidsbeheersing en concentratie binnen en buiten de ruimte.  

Naast werkoverleg zijn videoconferencingruimtes ook buitengewoon geschikt voor bedrijfspresentaties, webinars en videocalls met klanten en externe partijen. 

 

Technische implementatie vakkundig verzorgd 

Bureau vandervorm heeft al vele IT-bedrijven ondersteund met de technische implementatie van bovenstaande kantooroplossingen. Ga ook toekomstbestendig te werk in een kantoor dat van alle IT-gemakken is voorzien!  

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button. 

Neem contact op

Download onze Whitepaper Let’s Make IT Work!

Volgend bericht

IT-bedrijven opgelet: focus verhogen op kantoor doe je zo (4 tips)

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch