4 essentials die in een modern kantoor interieur niet mogen ontbreken

Gemotiveerde en geïnspireerde werknemers die hun tijd op kantoor optimaal benutten; dat kan alleen wanneer het interieurconcept van de kantoorruimte hier goed op aansluit. Een modern kantoor interieur moet agile werken faciliteren, bijdragen aan het welzijn van werknemers én de productiviteit stimuleren. Hoe je een passende werkomgeving voor alle werknemers inricht? De volgende 4 essentials mogen in een modern kantoor absoluut niet ontbreken:

1. Goede akoestiek

Met name in grote, open space werkzones, heeft geluid vaak vrij spel. Luide telefoongesprekken, galmende voetstappen en/of zoemende geluiden van het koffiezet- of kopieerapparaat; het zijn notoire bronnen van geluidsoverlast en daarmee veroorzakers van concentratieproblemen, stress en inefficiëntie op de werkvloer.

Medewerkers komen pas volledig tot hun recht wanneer hun werkomgeving gevrijwaard blijft van hinderlijke geluiden. Om topprestaties te kunnen leveren is een goede akoestiek een must. Roomdividers, akoestische wand- en plafondpanelen zijn hiervoor bij uitstek geschikt en laten veel ruimte voor creatieve toepassingsmogelijkheden:

  • Met roomdividers kunnen collega’s werkzaam in dezelfde open zones ongestoord met elkaar overleggen, zonder dat collega’s op aangrenzende gebieden daar hinder van ondervinden;
  • Wand- en plafondpanelen zijn ideaal om pompeuze installaties, zoals luchtbehandelingssystemen, op een stijlvolle manier aan het zicht te onttrekken en tegelijkertijd het hinderlijke, duidelijk hoorbare gezoem te reduceren.

2. Cablemanagement

Ondanks moderne draadloze technieken, is er op menig kantoor sprake van een wirwar aan kabels. Dit is niet alleen rommelig om te zien, maar creëert ook onveilige situaties. Voorkom letsel en schade aan apparatuur als gevolg van vervelende valpartijen door middel van oplossingen op het gebied van cablemanagement. Hiermee minimaliseer je eveneens de kans op brandschade die door kortsluiting of warmte in elektriciteit kan ontstaan. Het strak wegwerken van kabels brengt hierbuiten nog een aantal andere belangrijke voordelen met zich mee:

  • Het vergemakkelijkt het schoonhouden van de werkplek en de omgeving;
  • De werkplek oogt strakker en professioneler;
  • Apparaten hebben een langere levensduur

 

3. Voldoende daglicht

Blootstelling aan voldoende daglicht is onmisbaar voor onze mentale en fysieke gezondheid. Zonlicht is van invloed op het bioritme en de aanmaak van vitamines en daarmee een grote bron van positieve energie. Omgekeerd geldt dat een tekort aan daglicht een nadelig effect heeft op de concentratie en productiviteit. Richt een modern kantoor daarom zo in dat werkplekken dicht bij de ramen staan. Houd verder de ramen vrij, dan kan er zoveel mogelijk daglicht het kantoor binnenkomen.

4. Scrum-proof

Binnen maar liefst 75% van de bedrijven is Agile werken volledig ingeburgerd. Een kantoorruimte moet uiteraard wel geschikt zijn om de scrum-methode op kantoor toe te passen. Een scrum-proof kantoorruimte dient te voldoen aan de volgende eisen:

  • De kantoorinrichting is dynamisch: er zijn open en lichte plekken die de creativiteit en productiviteit stimuleren. Ook zijn er voldoende post-its en/of whiteboards aanwezig om de sprints inzichtelijk te maken;
  • Het meubilair is flexibel samen te stellen. Scrum-teams wisselen veel in grootte, waardoor het belangrijk is dat het meubilair hier makkelijk in faciliteert;
  • Scrummers werken de ene keer liever zittend, dan weer staand en willen zich op sommige momenten ook helemaal kunnen afzonderen. Zorg er daarom voor dat al deze werkplekken op kantoor aanwezig zijn. Onder meer zit-sta bureaus voorzien hierin.

Modern kantoor interieur

Bij Bureau vandervorm weten we waar een modern kantoor interieur aan moet voldoen. Het is onze missie werkomgevingen zo in te richten dat deze meer worden dan vorm en functie. Bekijk hier onze werkwijze.

Meer weten? Maak dan een afspraak met een van onze collega’s via +31 (0)35 6780499 of ons contactformulier.

Bekijk ons portfolio

Volgend bericht

Zit-sta werkplek: dé remedie tegen De Zittende Hollander

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch