Interieurontwerp kantoor: 6 belangrijke tips

Bij het interieurontwerp van een kantoor komt meer kijken dan het neerzetten van bureaus, bureaustoelen en een plant. Een goed ingericht kantoor bevordert creatieve denkprocessen, verhoogt de productiviteit op de werkvloer, werkt sfeerverhogend en straalt positief af op klanten. Lees hieronder 6 cruciale tips voor goed en comfortabel werken.

Tip 1: Plaatsing bureaus

De juiste plaats voor bureaus? Bij een raampartij en dan bij voorkeur parallel aan een raam. Dit voorkomt schittering van licht op het beeldscherm en knijpen met de ogen bij fel zonlicht. Niet bij alle kantoorpanden is het mogelijk om bureaus aan een raam te plaatsen. In die gevallen is werken met extra licht belangrijk (zie tip 2). Houd circa 1 meter rondom het bureau vrij. Wanneer die ruimte kleiner is, voelt het al snel wat benauwend aan.

Tip 2: Zorg voor voldoende (dag)licht

Licht zorgt voor energie en creativiteit. Gebrek aan licht vraagt meer concentratie en resulteert in vermoeidheid. Daarom is het fijn om een werkplek te hebben naast een raam. Is die mogelijkheid er niet? Zorg dan voor goede alternatieve verlichting, zodat medewerkers alsnog voldoende lichtprikkels krijgen om optimaal te kunnen functioneren.

Tip 3: Kleurencombinaties

Kleine ruimtes lijken groter bij een licht(gekleurd) interieur. Hoe donkerder de kleur, hoe intiemer de ruimte lijkt. De uiteindelijke kleurkeuze is geheel afhankelijk van de bedrijfsidentiteit die je voor ogen hebt en de kleuren die daarbij passen. Combineer wit of lichte rustige kleuren met de kleur(en) van je bedrijf voor een tijdloze insteek. Zoek je iets gedurfds? We got your back! Maar: don’t overdo it. Een te bonte verzameling aan kleuren maakt een kantoor onrustig.

Tip 4: Afbakening van verschillende werkplekken en werkruimtes

De behoefte aan rustige plekken om even telefonisch met een klant te kunnen overleggen of bijvoorbeeld met collega’s te bellen, is de afgelopen tijd toegenomen. Glazen scheidingswanden houden een ruimte open en licht. Met (boeken)kasten en planten(wanden) creëer je een subtiele scheiding tussen verschillende werkplekken zoals een zitje en bureaus. Daarnaast speel je op die manier ook met hoogte, wat een ruimte aantrekkelijker maakt.

Tip 5: Goed meubilair

Het lijkt een open deur, maar verstelbare bureaus en ergonomische bureaustoelen zijn essentieel om medewerkers prettig en gezond hun werk te kunnen laten doen. Belangrijk is dat de stijl van het meubilair past bij de onderneming.

Tip 6: Aankleding

Dit is voor veel ondernemers een lastig onderdeel, tegelijk is dit een van de méést bepalende onderdelen voor de inrichting van een kantoorpand. Belangrijk is om je huisstijl in de inrichting mee te nemen. Dan kan vaak deels door gebruik van de bedrijfskleur(en), maar ook accessoires kunnen je identiteit versterken. Een sfeervolle plek of ruimte waar medewerkers kunnen ontspannen, draagt bij aan creativiteit en productiviteit. Dus wanddecoratie, een persoonlijke touch en zeker veel groen, maakt de inrichting van een kantoorpand helemaal af.

Next-level interieurontwerp kantoor

Bureau vandervorm tilt het inrichten van een kantoorpand naar een hoger plan. Met verrassende en eigentijdse ontwerpen, professionele kennis over onder meer kleur, licht, akoestiek, ergonomisch meubilair en een ultieme afstemming daarbinnen, leveren we ingerichte kantoorpanden turnkey af volgens het Design & Build principe.

We ontzorgen van A tot Z middels transparante en duidelijke communicatie, door calculatie op verschillende afwerkingsniveaus en door het verzorgen, begeleiden en bewaken van het totale logistieke proces, de montage en het budget. En dat alles met een gedreven, ervaren en betrokken team.

Ons doel?

Medewerkers die graag bij jou willen werken, klanten die zich op hun gemak voelen en een geweldige uitstraling die volledig past bij je bedrijf! Wil je ook een next-level inrichting van je kantoorpand? We gaan graag het gesprek met je aan!

Neem contact op

Volgend bericht

Laat je verrassen met creatief advies over kantoorinrichting

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch