Je kantoor laten inrichten: zorg voor een (werk)beleving

De afgelopen jaren is er veel veranderd: de manier waarop men wil werken, hoe men tegen ondernemingen aankijkt en wat men inmiddels weet over gezonder werken. Je kantoor laten inrichten door een expert heeft als groot voordeel dat je op elk van deze punten vakkundig wordt geadviseerd. Is het moment daarvoor aangebroken, ga dan voor een (werk)beleving! In dit artikel vertellen we hoe deze aanpak voor jou kan werken.

We kijken anders tegen werken aan

In Nederland is al jaren een groot tekort aan personeel. Tegelijkertijd speelt een fijne werksfeer met ruimte voor collegialiteit, de mogelijkheden om jezelf te ontplooien en ontspanning op het werk een steeds prominentere rol. Ook de manier van werken is veranderd. Zo is de volledige werkweek op kantoor werken niet langer de norm.

Wat kan anders?

Elke onderneming hanteert zijn eigen stijl en specifieke eisen waaraan het kantoor moet voldoen. Wat voor werkruimtes zijn er nodig? Hoe en waar zijn mensen met elkaar aan het werk? Wil je naast werkplekken ook een ontmoetingsruimte bieden voor klanten? Is er behoefte aan kleine afgesloten werkruimtes voor optimale concentratie of belsessies? Deze en overige relevante zaken moeten als eerste in kaart worden gebracht.

Gezonder, geconcentreerder en gezelliger werken

Dan de invulling. Inmiddels weten we dat te lang stilzitten niet bevorderlijk is voor de gezondheid en de werkprestaties verslechtert. Tussen de bedrijven door is beweging en ontspanning nodig om daarna weer optimaal te kunnen presteren.

Een goede remedie tegen ‘de zittende Hollander’? In hoogte verstelbare bureaus en vergadertafels. Dit kantoormeubilair motiveert om tijdens het werk(overleg) vaker te staan. Staan vergaderen heeft als bijkomend voordeel dat werkoverleg gemiddeld tot wel 34% wordt verkort!

Ook het belang van ontspanning en ongedwongen samenkomen op kantoor wordt nogal eens onderschat. En dat terwijl wetenschappelijk onderzoek juist aantoont dat het praatje bij de koffieautomaat en soortgelijke informele contactmomenten nodig zijn voor hernieuwde concentratie en een voedingsbodem vormen voor het uitwisselen van nieuwe ideeën.

Volop mogelijkheden

Met dit in het achterhoofd zijn de mogelijkheden oneindig. Denk aan:

  • Het plaatsen van een tafeltennis-, tafelvoetbal- of pouletafel om beweging te stimuleren en tegelijkertijd ontspanning te bieden;
  • Een sfeervolle café-achtige bedrijfskantine met aanlandplekken voor collegiale overleggen;
  • Een ruimte waar op speelse wijze open en af te sluiten plekken zijn gecreëerd om geconcentreerd te werken;
  • Een vergaderzaal met goede voorzieningen voor zowel online als live meetings.
Creëer een beleving

Multifunctionele ruimtes, prettig en verrassend ingerichte werkruimtes, vanzelfsprekend goed meubilair en een sfeervolle inrichting met groen, zetten samen de standaard voor een geweldige werkbeleving. En waar het prettig werken is, is het eenvoudiger om personeel aan je bedrijf te binden! Daarnaast draagt de juiste werkomgeving in combinatie met een goede werkbalans bij aan betere werkprestaties.

Een beleving creëren voor klanten loont ook voor de winstgevendheid. De indruk bij binnenkomst speelt een onbewuste rol in de keuzes die mensen maken. Een prettige, professionele omgeving straalt zelfverzekerdheid en vertrouwen uit. Dit maakt het meer dan zinvol om je kantoor te laten inrichten naar een unieke en eigentijdse werkbeleving.

Ook je kantoor laten inrichten?

Ben je benieuwd wat Bureau vandervorm voor je kan betekenen? Je bent van harte welkom in ons Clubhouse Office om het zelf te ervaren! Wij gaan graag voor je aan de slag om van je kantoor een optimale werkbeleving te maken. Meer weten?

Neem contact op

Volgend bericht

Hoe een luxe kantoorinrichting bijdraagt aan succes

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch