Hoe een kantoor herinrichten in het post-corona-tijdperk?

Uit een peiling van vakbond FNV blijkt dat 72% van de kantoormedewerkers pleit voor hybride werken, ofwel deels thuiswerken, deels op kantoor. En ook als het aan werkgevers ligt, komt het kantoorleven weer op gang. Volgens een peiling van RTL Z kiest 59% van de werkgevers voor een hybride werkvorm. Kortom, in het post-corona-tijdperk blijft het kantoor van onmisbaar belang.

Wel is het sóórt kantoor waar bedrijven om vragen drastisch veranderd. Verreweg de belangrijkste trend die het kantoorlandschap anno nu bepaalt? Ontclustering. Hoe je dit realiseert, lees je hier.

Van grote clusters tot hybride werkplekoplossingen


Grote werkeilanden in kantoortuinen en lange eettafels in kantines maken steeds meer plaats voor hybride werkplekoplossingen, waarin een grote rol is weggelegd voor flexibele aanlandplekken. In ruimtes met kleinere clusters verloopt werken en overleggen een stuk gestroomlijnder en blijft de focus optimaal behouden.

Er zijn diverse werkplekoplossingen die een open en prettige communicatie faciliteren en medewerkers volop de ruimte geven voor effectief werken. De volgende werkplekoplossingen maken steeds vaker deel uit van het nieuwe kantoorlandschap:

  • Phone booths. Er zijn geluidsdichte belcellen op de markt die ervoor zorgen dat bellers ongehinderd kunnen communiceren en ook collega’s rondom hierdoor niet afgeleid raken. Een win-win-situatie. Meer over de voordelen van phone booths lees je hier;
  • Compact meubilair in ontmoetingsplekken. Groot en/of langwerpig meubilair in kantines, zithoeken en loungeruimtes maakt vaker plaats voor kleinere, ronde tafels met enkele zitplaatsen. De ontmoetingsplekken ogen hierdoor toegankelijker en ruimtelijker;
  • Modulair kantoormeubilair. Met meubilair dat je eenvoudig los of aaneen kunt schakelen, kan perfect worden ingespeeld op de kantoorbezetting van het moment, mét behoud van het werkcomfort en het saamhorigheidsgevoel op de werkvloer. Meer over de voordelen van modulair kantoormodulair lees je hier;
  • Flexibele afscheidingen. Met losse, verplaatsbare roomdividers of verschuifbare wanden op railsystemen kan de ruimte eenvoudig naar gebruiksbehoefte en groepsgrootte worden aangepast. Deze aanpak biedt ook de nodige voordelen op het vlak van akoestiek;
  • Zoom-rooms. Fysieke vergaderruimtes worden meer en meer uitgerust met nieuwe technologieën die communicatie op afstand mogelijk maken. Dankzij integratie met online vergadersoftware en aanverwante elektronica kunnen klanten en/of collega’s met het grootste gemak ‘virtueel aanschuiven’.

Een toekomstbestendige kantoorinrichting


Bureau vandervorm heeft al tal van bedrijven geholpen met het creëren van toekomstbestendige kantoorruimtes. Naast advies en levering van praktische en mooie kantoorinrichtingen denken we graag met je mee over bouwkundige zaken, zoals het aanbrengen van extra luchttoevoer en de plaatsing van CO2-meters.

Meer weten? Bekijk hier onze werkwijze, of neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button.

Neem contact op

Volgend bericht

De bureaustoel: de ergonomische basis van elke thuiswerkplek

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch