Kantoorpand inrichten: dé 3 to-do’s voor een aantrekkelijk kantoorlandschap

Een kantoorpand inrichten is zoveel meer dan het plaatsen van meubilair of stijlvolle wanden en vloeren. Het creëren van inspirerende werkomgevingen vergt een bredere kijk. Logisch, want er zijn veel disciplines bij betrokken. Hoe zorg je ervoor dat je kantoorpand toekomstbestendig en comfortabel is ingericht en in alles je bedrijfsidentiteit belichaamt?

1. Besteed aandacht aan de basisinrichtingselementen

Zaken als lichtinval, akoestiek, luchtkwaliteit en ergonomisch kantoormeubilair zijn essentieel voor het gebruikscomfort op kantoor. Elk van deze onderdelen draagt bij aan de werkproductiviteit en (mentale) gezondheid. Gelukkig zijn deze ‘functionele thema’s’ allang het stadium van uniforme standaardoplossingen voorbij:

  • Bij het inrichten van akoestische werkplekken is meer mogelijk dan enkel een tapijtvloer of geluiddempende gordijnstof. Van concentratiewerkcellen en stiltecabines tot aan kastpanelen en zelfs met vilt omklede verlichtingskappen; met de vele toepassingsprincipes is akoestisch meubilair vandaag de dag in alle opzichten toonaangevend;
  • Ook de lichtinval is een punt van aandacht. Eigenlijk om dezelfde reden als het akoestiekthema, namelijk: om focus aan te brengen waar dat noodzakelijk of gewenst is. Gelukkig ben je allang niet meer aangewezen op saaie, onpersoonlijke TL-buizen. Met moderne verlichtingsoplossingen kun je de ruimtewerking en sfeer haarfijn bepalen;
  • Verder is het faciliteren van de juiste werkhouding een must. Dat is een vak apart. De verstelmogelijkheden van het bureaumeubilair geven vaak de doorslag. Een op de lichaamsbouw van de gebruiker af te stemmen ergonomische bureaustoel is onmisbaar voor een goede ondersteuning van beide armen en de onder- en bovenrug. Ook de zithoogte en -diepte zijn bepalend voor een goede zithouding. Ter voorkoming van lichamelijk ongemak mogen zit-sta-bureaus niet ontbreken. Dit meubilair bevordert daarnaast het creatieve vermogen en de gemoedstoestand van de gebruikers.

2. Ga voor een dynamische inrichting

De wereld is veranderd. Dynamischer geworden vooral. Daarmee is ook de rol van het kantoor veranderd. Voor de meeste organisaties is een vaste kantoorbezetting passé. Werknemers wisselen geregeld af tussen de thuiswerk- en kantoorwerkplek. Nu zij minder frequent op kantoor plaatsnemen, worden de momenten dat zij gaan des te belangrijker.

Het verwachtingspatroon van een kantoor is meeveranderd. Een kantoor wordt meer en meer geduid als ontmoetingsplek en co-creatie-omgeving. Dat houdt in: minder individuele werkplekken en meer samenwerkings- en teamruimtes. The Clubhouse Office (TCO) sluit haarfijn aan op de nieuwe kantoorfunctie. Dit door Bureau vandervorm ontwikkelde kantoorconcept benadert het kantoor als clubhuis/ontmoetingsplek en is gericht op ultieme flexibiliteit.

TCO is net zo dynamisch als de werknemers die er plaatsnemen. Met aansprekende en eigentijdse ruimtes zoals het Workcafé, Meeting Room, Backbone Area en andere concepten beschikt TCO over flexibele (aanland)zones voor informeel werkoverleg, fysieke/hybride meetings met klanten en de nodige ontspanning.

Bekijk hieronder TCO in beeld en geluid:

3. Maak het kantoor eigen met workplace branding

In de War on Talent – het vinden én behouden van personeel – is het bieden van een inspirerende kantoorinrichting belangrijker dan ooit:

  • Het vormt de blauwdruk van je bedrijfsidentiteit en onderstreept je uniciteit: waar je als bedrijf voor staat en welk gevoel je bij medewerkers en relaties teweeg wilt brengen;
  • Het verbetert je Employee Value Proposition, doordat werknemers zich bij de keuze voor een nieuwe baan vaker laten leiden door werkthema’s zoals sfeer, hybride werken, werkgeluk en bedrijfsvisie;
  • Het (ver)bindt bestaande medewerkers, die door een hogere werktevredenheid sneller optreden als ambassadeurs voor je organisatie.

Doe inspiratie op bij Bureau vandervorm

Spreekt ons kantoorinrichtingsconcept je aan? We nodigen je van harte uit op ons kantoor in Houten om TCO zelf te ervaren. Meer weten of een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button.

Neem contact op

Volgend bericht

Interieurontwerp kantoor: 6 belangrijke tips

Lees bericht
Meer updates

We hebben nog veel meer geweldige updates

Terug naar alle updates
Get in
Let’s shape Impact together touch